30.1.07

Wonen boven het water van de Houtrustweg


Wij zijn erg benieuwd wat u van deze locatie vindt. Om te reageren: klik hieronder op REACTIE(S). Heeft u zelf een suggestie voor een kroonplaats? Mail die dan naar info@haagsmilieucentrum.nl

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

tja, een verdichtingopgave binnen de bestaande stad is verleidelijk en we snappen waarom adriaan geuze dat voor rotterdam wil. maar zoveel 'open' ruimte is er niet in de bestaande stad Den Haag; verdichten doen we al vanaf de notra 'compacte stad' uit 1983. het Monumentale Haagse Groen is mi 'heilig' en maakt den Haag juist tot zo'n fijne stad. dat geldt ook voor de dichtheid van veel wijken: ik ben meer een centrum-type maar regentes, zeehelden, statenkwartier, benoordenhout en vogelbuurt zijn allemaal nodig om het iedereen naar de zin te maken. de politieke verdichtingsagenda is niets nieuws wethouder Norder: Noordanus bouwde bejaardenwoningen en politieburoos in parken 'omdat niemand daar tegen kon zijn': dat is opportunisme.
Evenwichtige ruimtelijke opbouw is iets ingewikkelds: verstedelijking van Binckhorst, verstedelijking van de wederopbouwwijken heeft implicaties voor functiemenging (loopafstand, fietsafstand) en gebruik van open ruimte. 'Stad' heeft vooral betekenis waar een prettige culturele mix ontstaat en dicht op elkaar zitten wordt gecompenseerd met voorzeiningen: kritische massa. Sommige wederopbouwwijken zijn wel mooi (Morgenstond, Moerwijk) maar verderop bij de Steden en de Rades word je er niet zo vrolijk van. En het vreeeeet ruimte. Maar dat wil niet zeggen dat je overal maar Statenkwartier moet maken. Vergeet daarbij niet dat het toevoegen van woningen niet zo moeilijk is: het maken van de voorgeschreven noodzakelijke hoeveelheid parkeerplekken is veel moeilijker en vreet meer ruimte. De armoe van veel Vinexwijken komt omdat de openbare ruimte is gedimensioneerd als parkeerterrein in plaats van als ontmoetingsplek voor aanwonenden. De Oude Molstraat is 6 meter breed en voor ons kantoor is dat precies genoeg...
Maar eerst de bedrijventerreinen verstedelijken, de kassen op hun kant zetten en de open ruimte weer laten infiltreren..
En over de locatie van de sportschool: in de oorlog is de helft van het pand afgebroken. Er ligt nu een plan omdat weer te herbouwen. Een prachtige overgang van buurt naar buurt, van laan naar kade. Voor de naastgelegen Obrechtstraat hebben we een reconstructieplan gemaakt inclusief parkeergarage, voortuinen en bomen... In uitvoering!

2:47 p.m.  
Anonymous Anoniem schreef...

Peter Drijver schrijft dat de kroonplaatsen strategie niets nieuws is en dat wethouder noordanus hier ook al mee bezig was. Dat klopt, maar bij Noordanus werd het groen opgeofferd en dat willen wij juist niet. De hele operatie is opgezet om schaars en kwetsgroen in en rond de stad te sparen! bij een enkele kroonplaatslocatie (hoek machiel vrijenhoeklaan/kijkduinsestraat hebben we wel een kleinschalige bouwlocatie op een verwaarloosde hondenuitlaatplaats gevonden, maar in het algemeen is het optoppen, invullen, herstellen en als nieuw thema hebben we parkeerplekken op het maaiveld, die we ondergronds willen en waar bovenop dan gebouwd kan worden. het wemelt in Den Haag van die plekken, voor Kijkduin hebben we hiervoor voorstellen gedaan.
Ook ik stel voor om te beginnen op plekken die nu als naargeestig worden beschouwd, inderdaad de Binckhorst,Laakhaven, Zichtenburg en HoogHage weer op de agenda. Voor parkeren moet een oplossing gevonden worden, het liefst onder de grond.
Ik zag jullie plan voor de locatie sportschool, hoek Conradkade-Groot Hertoginnelaan. Laten we dat opnieuw oppakken, AD/HC gaat er ook aandacht aan besteden en de gemeente (Maarten Schmitt) is er ook voor, het past prima in de lijn 11 visie.
Tom Pitstra, projectleider HMC

4:57 p.m.  

Een reactie posten

<< Home